Hoofdmenu


Zoek


Contact

NL | DE | EN
Ortec Finance

Insights

maandag 11 december 2017

Ortec Finance levert een belangrijke bijdrage aan Prospery, een nieuwe digitale vermogensbeheerder in Duitsland

Ortec Finance levert een belangrijke bijdrage aan Prospery, een nieuwe digitale vermogensbeheerder in Duitsland

Lees meer
Ortec Finance levert een belangrijke bijdrage aan Prospery,  een nieuwe digitale vermogensbeheerder in Duitsland
maandag 30 oktober 2017

Quarterly Outlook is voorzichtig optimistisch

De Quarterly Outlook, de kwartaalprognose van Ortec Finance, is gematigd positief over de economische vooruitzichten voor de komende periode. De wereldeconomie herstelt zich, maar er zijn redenen om het optimisme te temperen.

Lees meer
dinsdag 10 oktober 2017

Niet het rendement, maar het beleggingsdoel moet leidend zijn

De gemiddelde particuliere belegger maakt minder rendement dan de index, zo blijkt de laatste jaren steeds onderzoek. Het zou beter zijn als ze gewoon bij de index zouden blijven en verder niets zouden doen.

Lees meer
dinsdag 3 oktober 2017

Consumenten hebben behoefte aan inzicht, begeleiding en advies

Mensen die geld opzij willen zetten voor doelen op de korte of lange termijn hebben behoefte aan inzicht, begeleiding en advies. Het valt voor financiële instellingen niet mee om aan alle drie die wensen tegemoet te komen.

Lees meer
vrijdag 29 september 2017

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
dinsdag 19 september 2017

‘Liberté, égalité, fraternité’

Interview met Albert van Zadelhoff, directeur Private Banking Triodos Bank. Triodos Bank bestaat 35 jaar. Het doel van deze nog vrij jonge bank is geld van klanten in te zetten om levenskwaliteit te verhogen. “Dat doen we primair door het financieren van kleine en middelgrote ondernemers die goede plannen hebben voor de wereld”, vertelt Albert van Zadelhoff, directeur Private Banking.

Lees meer
woensdag 16 augustus 2017

Ortec Finance Quarterly Outlook June 2017

Lees onze meest recente Quarterly Outlook, gebaseerd op onze scenario aanpak toegepast op alle informatie beschikbaar aan het einde van juni 2017.

Lees meer
maandag 10 juli 2017

Risicoprofilering passend bij een klantgericht advies

Beleggingsadvies begint met het vaststellen van het risicoprofiel. Dit profiel is bepalend voor de invulling van de beleggingsportefeuille en vormt de basis voor de beleggingsadviezen die worden gegeven. Er zijn verschillende methodieken om een risicoprofiel vast te stellen, waarbij de definitie van een risicoprofiel niet altijd duidelijk maakt wat dat is. In dit artikel worden verschillende methodieken beschreven en met elkaar vergeleken. Ook wordt een voorzet gedaan om verschillende definities van de term ‘risicoprofiel’ uniform te omschrijven. Tot slot besteden we aandacht aan veranderingen die het gevolg zijn van nieuwe wetgeving.

Lees meer
maandag 12 juni 2017

Risicohouding variabele pensioenuitkering

Aangescherpte regelgeving betekent dat banken en PPI’s vanaf volgend jaar completer moeten zijn in hun beleggingsadvies. Dat vraagt om een integralere benadering van de klant als het gaat om pensioenen.

Lees meer
vrijdag 2 juni 2017

Execution only vs. most trusted advisor

The popular Know Your Customer concept is at the heart of client-centred financial advice and serves as an important guideline in the latest legislation. Acting on this concept, financial institutions have been greatly occupied with collecting various data on their individual clients. Unfortunately, they still do very little with those data. Surely this cannot be the intention of the Know Your Customer concept.

Lees meer