Hoofdmenu


Zoek


Contact

EN | NL | DE
Ortec Finance

Insights

dinsdag 17 april 2018

Ortec Finance lanceert oplossing voor Factor-based ALM

Ortec Finance, de global technology en solutions provider voor investeringsbeslissingen, komt met een primeur: de eerste Factor-based Asset Liability Management (ALM) oplossing, die vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar is.

Lees meer
maandag 19 maart 2018

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
maandag 12 maart 2018

Betere klantprofielen op basis van bestaande data en nieuwe technieken

Wie streeft naar maatwerkadvies kan niet zonder een goed gedefinieerd klantprofiel. Zo’n profiel berust feitelijk op drie pijlers: de persoonlijke situatie van een klant, zijn financiële situatie en zijn gedrag.

Lees meer
vrijdag 9 maart 2018

Dynamic Asset Allocation within the longterm strategic risk budget is profitable

For long-term investors it is common to design a long-term investment strategy, which aims to generate return to reach their objectives (e.g. long-term benefit payments). However, every investor knows that a lot can happen between now and the long term.

Lees meer
woensdag 21 februari 2018

Ortec Finance to present at Finovate Middle East 2018

Join Ortec Finance at Finovate Middle East 2018, February 26th and 27th in Dubai. The event which brings together the Middle East's fintech community to showcase cutting-edge banking, financial and payments technology.

Lees meer
donderdag 15 februari 2018

Alerts die klant in beweging zetten

In een vorig Insights-artikel hebben we uitgebreid stilgestaan bij de voordelen die een integrale, holistische financiële planning biedt. Parallel aan deze ontwikkeling zijn er belangrijke innovaties die eveneens razendsnel tot wasdom komen. Een daarvan is het geven van (geautomatiseerde) alerts om klanten specifieke informatie te verstrekken, gekoppeld aan een op maat gemaakt advies. In deze Insights drie alerts die uw klanten in beweging brengen.

Lees meer
woensdag 7 februari 2018

Turbulentie op wereldwijde aandelenmarkten

Na een sterke start van het jaar hebben aandelenmarkten in de eerste dagen van februari 2018 te maken gehad met volatiliteit die we in jaren niet hebben gezien. Hierbij zijn de koerswinsten van 2018 in een paar dagen weer grotendeels of volledig verloren gegaan.

Lees meer
maandag 5 februari 2018

Ortec Finance lanceert Data Analytics

Ortec Finance, wereldwijd actief als technology en consultancy provider op het gebied van financieel risico en rendementsbeheer, breidt haar activiteiten uit met een nieuwe business unit, Data Analytics.

Lees meer
vrijdag 2 februari 2018

Quarterly Outlook blijft voorzichtig optimistisch

De Quarterly Outlook, de kwartaalprognose van Ortec Finance, blijft gematigd positief over de economische vooruitzichten voor de komende periode. De wereldeconomie herstelt zich, maar er zijn redenen om het optimisme op middellange termijn te temperen.

Lees meer
vrijdag 26 januari 2018

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer