Hoofdmenu


Zoek


Contact

NL | DE | EN
Ortec Finance

Insights

maandag 5 februari 2018

Ortec Finance lanceert Data Analytics

Ortec Finance, wereldwijd actief als technology en consultancy provider op het gebied van financieel risico en rendementsbeheer, breidt haar activiteiten uit met een nieuwe business unit, Data Analytics.

Lees meer
vrijdag 16 februari 2018

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
dinsdag 13 februari 2018

Pensioencommunicatie: meer nodig dan alleen inzicht

Pensioenfondsen, uitvoerders en verzekeraars kennen grote uitdagingen met betrekking tot het communiceren over pensioen. Hoe kunnen zij deelnemers of klanten eenvoudig inzicht geven over de hoogte van het pensioen en tegelijkertijd de onzekerheid ervan?

Lees meer
woensdag 7 februari 2018

Turbulentie op wereldwijde aandelenmarkten

Na een sterke start van het jaar hebben aandelenmarkten in de eerste dagen van februari 2018 te maken gehad met volatiliteit die we in jaren niet hebben gezien. Hierbij zijn de koerswinsten van 2018 in een paar dagen weer grotendeels of volledig verloren gegaan.

Lees meer
vrijdag 2 februari 2018

Quarterly Outlook blijft voorzichtig optimistisch

De Quarterly Outlook, de kwartaalprognose van Ortec Finance, blijft gematigd positief over de economische vooruitzichten voor de komende periode. De wereldeconomie herstelt zich, maar er zijn redenen om het optimisme op middellange termijn te temperen.

Lees meer
vrijdag 26 januari 2018

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
woensdag 27 december 2017

Evenwichtige belangenafweging bij fusie of splitsing

De pensioenmarkt blijft volop in beweging. Gedreven door toenemende regeldruk, eisen ten aanzien van governance en stijgende kosten kijken fondsen kritisch naar hun visie op de toekomst.

Lees meer
dinsdag 28 november 2017

Hoe zorgen we voor een passende premie na afschaffen doorsneesystematiek?

Het ziet ernaar uit dat de doorsneepremie in de komende kabinetsperiode wordt afgeschaft. Wat dat voor gevolgen heeft, hangt onder meer af van de premies die na die afschaffing beschikbaar zijn. De premie moet een relatie blijven houden met de geambieerde pensioenambitie. Belangrijk is verder dat het fiscale kader de ruimte biedt om hogere premies te berekenen bij een lagere rente.

Lees meer
maandag 30 oktober 2017

Quarterly Outlook is voorzichtig optimistisch

De Quarterly Outlook, de kwartaalprognose van Ortec Finance, is gematigd positief over de economische vooruitzichten voor de komende periode. De wereldeconomie herstelt zich, maar er zijn redenen om het optimisme te temperen.

Lees meer
vrijdag 22 september 2017

Verslag APF congres 2017

Op 13 september 2017 heeft het 2e APF-congres plaatsgevonden dat georganiseerd is door Ortec Finance en Montae.

Lees meer