Hoofdmenu


Zoek


Contact

EN | NL | DE
Ortec Finance

Insights

maandag 11 juni 2018

Impact van IORP II op de risicomanagement functie

De nieuwe Europese pensioenrichtlijn IORP II die naar verwachting op 13 januari 2019 via lokale wetgeving wordt geïmplementeerd stelt specifieke eisen aan de (inrichting van de) risicomanagement functie.

Lees meer
vrijdag 1 juni 2018

SNEAK PREVIEW! Ton van Welie in Rijnmond BUSINESS van juni

Op 19 november wordt in het WTC de beste ondernemer uit de Rotterdamse regio van het jaar 2018 bekend gemaakt. Ton van Welie, CEO Ortec Finance, geeft in een column zijn visie op goed ondernemerschap en waarom het vieren ervan zo belangrijk is.

Lees meer
vrijdag 18 mei 2018

Ortec Finance in de media: De toekomstverkenner wint de NRC Live Fintech Impact Award

Mooi nieuws: de Toekomstverkenner heeft een NRC Live Fintech Impact Award gewonnen!

Lees meer
donderdag 17 mei 2018

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
maandag 14 mei 2018

Klimaatrisico - praktische handvaten voor bestuurders!

Ruim twee jaar geleden werd in december 2015 het klimaatakkoord van Parijs gesloten en het jaar daarop geratificeerd. Ondanks het besluit van President Trump om uit het akkoord te stappen is internationale steun groot en mogelijk zelfs versterkt. Het is niet meer de vraag of broeikasgassen sterk verminderd moeten worden maar hoe en of het snel genoeg zal gaan om de Parijs doelstellingen om klimaatverandering binnen relatief veilige marges te houden ook echt te halen.

Lees meer
dinsdag 1 mei 2018

Quarterly Outlook Maart 2018

De Quarterly Outlook, de kwartaalprognose van Ortec Finance, laat lagere verwachte rendementen zien voor de middellange termijn. De meer sobere outlook is echter met grote onzekerheid omgeven en biedt daarom ook opwaarts potentieel.

Lees meer
dinsdag 1 mei 2018

Uniforme Rekenmethode bekend: wat nu?

Afgelopen week heeft minister Koolmees de uitwerking van de uniforme rekenmethodiek (URM) gepubliceerd. Het belangrijkste uitgangspunt van de URM is dat deelnemers van een pensioenregeling een zo realistisch mogelijk beeld krijgen van de totale oudedagsvoorziening (AOW en pensioen) in een optimistisch, verwacht en pessimistisch scenario.

Lees meer
dinsdag 17 april 2018

Ortec Finance lanceert oplossing voor Factor-based ALM

Ortec Finance, de global technology en solutions provider voor investeringsbeslissingen, komt met een primeur: de eerste Factor-based Asset Liability Management (ALM) oplossing, die vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar is.

Lees meer
maandag 9 april 2018

Ortec Finance geeft medewerking aan boek "Beheren van Pensioenvermogen" 2018

De eerste uitgave van het boek “Beheren van Pensioenvermogen” mag met recht een succes genoemd worden. Het boek werd door de pensioensector goed ontvangen, onder meer door de inzichtelijke uitleg en de praktische toepassing voor pensioenfondsbestuurders. Inmiddels is een nieuwe editie een feit. Ook hieraan gaven pensioenspecialisten van Ortec Finance met veel enthousiasme hun medewerking.

Lees meer
woensdag 4 april 2018

Terugblik: Roundtable "Dichter bij de deelnemer"

Op dinsdag 3 april 2018 vond in het Novotel Amsterdam City de Roundtable “Dichter bij de deelnemer” plaats. Deze interactieve middag bestond uit presentaties van Ortec Finance en Yellowtail. Daarnaast kregen de deelnemers diverse stellingen voorgelegd en was er ruimte voor discussie.

Lees meer