Hoofdmenu


Zoek


Contact

NL | EN
Ortec Finance

Insights

woensdag 16 augustus 2017

Ortec Finance Quarterly Outlook June 2017

Lees onze meest recente Quarterly Outlook, gebaseerd op onze scenario aanpak toegepast op alle informatie beschikbaar aan het einde van juni 2017.

Lees meer
vrijdag 21 juli 2017

Aw bevriest uitvraag dPi 2017

De Autoriteit woningcorporatie (Aw) bevriest de prognose-informatie (dPi) die corporaties aan moeten leveren over 2017. Er wordt, behoudens noodzakelijke wettelijke aanpassingen, geen extra informatie opgevraagd ten opzichte van vorige jaren en de uitvraag is op enkele punten teruggebracht. De Aw komt hiermee tegemoet aan signalen uit de sector. Op 13 juli 2017 is de uitvraag voor dPi 2017 gepubliceerd in de staatscourant.

Lees meer
vrijdag 21 juli 2017

Uitnodiging Finance-gebruikersmiddag 2017

Na de zomer organiseren wij wederom onze “Finance-gebruikersmiddag”, speciaal voor onze gebruikers van WALS, TMS en GO. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op donderdag 14 september 2017 in Amersfoort. Bent u er dit jaar ook bij?

Lees meer
dinsdag 18 juli 2017

Aankomende events

Evenals voorgaande jaren organiseert Ortec Finance ook na de zomer weer een aantal interessante opleidingen en events. Uitwisseling van kennis en ervaringen, ontmoeting met collega corporaties en medewerkers van Ortec Finance staan hierbij centraal.

Lees meer
dinsdag 18 juli 2017

Op weg naar een nieuwe versie van het Handboek

Ook dit jaar wordt het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde, dat voor woningcorporaties de waardering op marktwaarde regelt, weer gevalideerd en geactualiseerd. Het resultaat is een handboek dat voor de jaarrekening 2017 van kracht zal zijn. Naar verwachting wordt het geactualiseerde handboek rond oktober 2017 gepubliceerd.

Lees meer
vrijdag 14 juli 2017

Terugblik verdiepingsopleiding en vooruitblik meerjarenbegroting

De afgelopen maanden hebben Ortec Finance en NCCW gezamenlijk, op verschillende locaties in het land, de WALS/FMP verdiepingsopleiding georganiseerd. Deze editie hebben ruim 130 corporatiemedewerkers zich verdiept in verschillende thema’s en opgaven om zo de komende begrotingsperiode weer hun “Financiën in Control” te hebben.

Lees meer
woensdag 12 juli 2017

Marktwaardering 2016; het gebruik van de vrijheidsgraden

Na een aanloop van enkele jaren hebben de woningcorporaties in de jaarrekening 2016 het vastgoed in exploitatie op marktwaarde gewaardeerd. Voor deze waardering heeft het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde 2016 de basis gevormd.

Lees meer
woensdag 21 juni 2017

Kopgroep WALS/FMP presenteert haar advies in rapport

Donderdag 11 mei jl. is de Kopgroep WALS/FMP bij elkaar gekomen in het kantoor van Ortec Finance te Rotterdam. De vraag: “Hoe kunnen we de onderlinge samenwerking tussen corporaties standaardiseren en effectiever inrichten?” stond hierbij centraal. Na deze inspirerende dag én een maand hard werken kunnen wij u met trots het rapport presenteren.

Lees meer
vrijdag 2 juni 2017

Ortec Finance organiseert "Finance-gebruikersmiddag"

Na de zomer organiseert Ortec Finance de “Finance-gebruikersmiddag”, speciaal voor onze gebruikers van WALS, TMS en GO.

Lees meer
vrijdag 2 juni 2017

Verdiepingsopleiding Financiën in Control

Op 27 en 29 juni en op 4 en 5 juli 2017 organiseren Ortec Finance en NCCW samen op verschillende locaties de verdiepingsopleiding Financiën in control. Deze verdiepingsopleiding vormt een goede voorbereiding op het opstellen van het nieuwe meerjarenplan en is bedoeld voor medewerkers financiën & control met WALS/FMP ervaring.

Lees meer