Hoofdmenu


Zoek


Contact

EN | NL | DE
Ortec Finance

Insights

maandag 18 juni 2018

Rapport Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties 2018

Voor de derde keer heeft Ortec Finance in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor elke woningcorporatie de indicatieve bestedingsruimte (IBW) bepaald. Dit jaar niet alleen voor de DAEB-tak maar ook voor de niet-DAEB tak. Het ministerie van BZK publiceert jaarlijks vóór 1 juli de uitkomsten van de IBW zodat de informatie kan worden gebruikt bij het maken van prestatieafspraken van woningcorporaties met gemeenten en huurdersorganisaties. Het rapport Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties 2018 is nu beschikbaar.

Lees meer
vrijdag 1 juni 2018

SNEAK PREVIEW! Ton van Welie in Rijnmond BUSINESS van juni

Op 19 november wordt in het WTC de beste ondernemer uit de Rotterdamse regio van het jaar 2018 bekend gemaakt. Ton van Welie, CEO Ortec Finance, geeft in een column zijn visie op goed ondernemerschap en waarom het vieren ervan zo belangrijk is.

Lees meer
vrijdag 25 mei 2018

Aankomende events

Er worden aankomende tijd weer diverse events en opleidingen georganiseerd.

Lees meer
donderdag 17 mei 2018

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
dinsdag 15 mei 2018

Marktpresentatie Vastgoedwaarderingen

Na de tumultueuze waarderingsronde 2016 is de marktwaarde 2017 inmiddels bij veel corporaties een stuk vlotter vastgesteld. De waarschijnlijke introductie van de beleidswaarde stelt woningcorporaties dit jaar echter voor een nieuwe en éxtra uitdaging. Wij nodigen u van harte uit voor de jaarlijkse Ortec Finance Marktpresentatie Vastgoedwaarderingen. Tijdens dit event blikken we graag samen terug op de waarderingsronde 2017 én kijken we vooruit naar de markt- en beleidswaardering 2018.

Lees meer
woensdag 21 maart 2018

Save the date: Ortec Finance Marktpresentatie Vastgoedwaarderingen 2018

Lees meer
dinsdag 20 maart 2018

WALS dienstverlening, het hele jaar door!

Gedurende het jaar krijgen corporaties te maken met verschillende oplevermomenten van financiële rapportages. Onze WALS dienstverlening is erop gericht om u hierbij te ondersteunen, van de meerjarenbegroting tot aan de jaarrekening en externe rapportage voor de toezichthouder.

Lees meer
donderdag 1 maart 2018

Ortec Finance ondersteunt u bij het verduurzamen van uw woningvoorraad

Lees meer
Vastgoedwaardering sfeer
woensdag 7 februari 2018

Turbulentie op wereldwijde aandelenmarkten

Na een sterke start van het jaar hebben aandelenmarkten in de eerste dagen van februari 2018 te maken gehad met volatiliteit die we in jaren niet hebben gezien. Hierbij zijn de koerswinsten van 2018 in een paar dagen weer grotendeels of volledig verloren gegaan.

Lees meer
maandag 5 februari 2018

Ortec Finance lanceert Data Analytics

Ortec Finance, wereldwijd actief als technology en consultancy provider op het gebied van financieel risico en rendementsbeheer, breidt haar activiteiten uit met een nieuwe business unit, Data Analytics.

Lees meer