Hoofdmenu


Zoek


Contact

EN | NL | DE
Sfeer Global

Turbulentie op wereldwijde aandelenmarkten

Turbulentie op wereldwijde aandelenmarkten

Na een sterke start van het jaar hebben aandelenmarkten in de eerste dagen van februari 2018 te maken gehad met volatiliteit die we in jaren niet hebben gezien. Hierbij zijn de koerswinsten van 2018 in een paar dagen weer grotendeels of volledig verloren gegaan.

Wanneer we samen met onze klanten portefeuilles construeren, dan houden we rekening met de neerwaartse risico’s van zowel korte termijn aandelenrendementen als middellange termijn conjunctuur ontwikkelingen, zoals beschreven in onze kwartaaloutlook van december 2017.

Het moge duidelijk zijn dat de recente marktontwikkelingen een impact zullen hebben op onze momentum outlook voor de toekomst. De angst voor toenemende inflatiedruk, die een rol speelt in de recente marktturbulentie, komt overeen met onze middellange termijn outlook waarvoor we in het vierde kwartaal van 2017 de inflatieverwachtingen hebben zien oplopen.

Na de sterke rendementen van januari, zien we een duidelijke verslechtering van onze momentum outlook per eind januari 2018. De impact van de recente marktbewegingen in februari op onze momentum- en conjunctuuroutlook zal volledig worden verwerkt in onze outlook per eind februari 2018.

In de tussentijd staat uw Ortec Finance team altijd klaar om de impact van de recente marktontwikkelingen op uw beleggingsbeslissingen met u te bespreken.