Hoofdmenu


Zoek


Contact

EN | NL | DE

Ortec Finance Quarterly Outlook June 2017

Ortec Finance Quarterly Outlook June 2017

Lees onze meest recente Quarterly Outlook, gebaseerd op onze scenario aanpak toegepast op alle informatie beschikbaar aan het einde van juni 2017.

Samenvatting

  • In de loop van het tweede kwartaal heeft de voortgezette wereldwijde aandelenrally de stand van de conjunctuurcyclus aanzienlijk verbeterd, gebaseerd op een verstevigend wereldwijd herstel van de groei, lagere werkloosheidcijfers, afnemende deflatoire risico’s en verminderde politieke onrust. Ook onze outlook voor de conjunctuur is verbeterd maar een milde contractiefase blijft in zicht.
  • Wij verwachten een langzame en voorzichtige normalisatie van monetair beleid gedurende de komende jaren, ondanks terugvallende inflatie en dat inflatie nog onder de doelstelling van centrale banken beweegt. De risico’s van het continueren van het ruime beleid nemen namelijk toe terwijl de risico’s van normalisatie zijn verminderd. De rentenormalisatie kan ook gedreven worden door andere factoren zoals oplopende reële rentes en toenemende kredietrisico’s.
  • Het voortdurende optimisme op de markten heeft ook onze positieve momentum outlook voor het tweede kwartaal op rij verbeterd. Deze blijft vergezeld van lage korte termijn volatiliteiten al zien we wel iets hogere volatiliteiten voor het derde kwartaal.
  • Gedurende het tweede kwartaal is voor de eerste keer sinds een jaar onze wereldwijde indicator voor de lange termijn trend in renteniveaus toegenomen. Dit is een reactie op de sinds het derde kwartaal van 2016 gestegen renteniveaus, in het bijzonder in de US sinds de verkiezing van President Trump.

Download hier de Ortec Finance Quarterly Outlook, June 2017.