Hoofdmenu


Zoek


Contact

NL | DE | EN
Ortec Finance

Insights

maandag 30 oktober 2017

Quarterly Outlook is voorzichtig optimistisch

De Quarterly Outlook, de kwartaalprognose van Ortec Finance, is gematigd positief over de economische vooruitzichten voor de komende periode. De wereldeconomie herstelt zich, maar er zijn redenen om het optimisme te temperen.

Lees meer
Quarterly Outlook
vrijdag 29 september 2017

Interactieve conjunctuurgrafiek

Conjunctuurcycli zijn een van de belangrijkste kenmerken (‘stylized facts’) die aangeven hoe assetprijzen, rentes, volatiliteiten en macro-economische variabelen zich in de realiteit gedragen.

Lees meer
vrijdag 22 september 2017

Verslag APF congres 2017

Op 13 september 2017 heeft het 2e APF-congres plaatsgevonden dat georganiseerd is door Ortec Finance en Montae.

Lees meer
maandag 18 september 2017

Risicomanagement 2.0 – tijd voor een terugblik!

Het is inmiddels zo’n 10 jaar geleden dat de kredietcrisis in alle hevigheid losbarstte. Sindsdien heeft de financiële sector te maken met een stortvloed aan nieuwe wet- en regelgeving om het financiële systeem meer bestendig te maken tegen een nieuwe financiële crisis.

Lees meer
dinsdag 29 augustus 2017

Wanneer is het algemeen pensioenfonds een succes?

Het is inmiddels een jaar nadat de eerste vergunningen voor het algemeen pensioenfonds (APF) zijn verstrekt. Ondertussen hebben elk van de APF’en hun eerste klanten bekend gemaakt.

Lees meer
vrijdag 25 augustus 2017

Kom naar 'Het APF in bedrijf' op 13 september in de Jaarbeurs te Utrecht

Het algemene pensioenfonds bestaat nu ruim een jaar. Ortec Finance, Montae en de algemene pensioenfondsen hebben veel praktijkervaring opgedaan die zij graag met u delen tijdens 'Het APF in bedrijf' op 13 september in de Jaarbeurs te Utrecht.

Lees meer
woensdag 16 augustus 2017

Ortec Finance Quarterly Outlook June 2017

Lees onze meest recente Quarterly Outlook, gebaseerd op onze scenario aanpak toegepast op alle informatie beschikbaar aan het einde van juni 2017.

Lees meer
dinsdag 8 augustus 2017

Dynamisch lifecycle beleggen

Met een nieuw pensioenstelsel in aantocht waarin minder risico’s gedeeld worden zal lifecycle beleggen de komende jaren centraal komen te staan. Het idee van lifecycle beleggen is dat naarmate je ouder wordt je steeds minder risicovol gaat beleggen.

Lees meer
maandag 3 juli 2017

Evalueren van risico's: de OF Risk Navigator

Risicomanagement heeft in de afgelopen tien jaar een centrale plek gekregen op de bestuursagenda. Tegenwoordig gaat het bij risicomanagement niet meer uitsluitend over beleggingen of andere financieel-gerelateerde risico’s. Besturen van pensioenfondsen hebben te maken met een veelheid aan risico’s waarover ze diepgaande gesprekken moeten kunnen voeren. De Ortec Finance Risk Navigator biedt een nieuwe, interactieve vorm van rapportage die de uitdagingen van het moderne risicomanagement aankan.

Lees meer
woensdag 14 juni 2017

Juich niet te vroeg bij stijging rente

Een van de redenen voor de huidige lage dekkingsgraden bij pensioenfondsen en slechte solvabiliteitspositie bij verzekeraars, is de lage rente. We zijn dan ook snel geneigd te denken dat de dekkingsgraad of solvabiliteitspositie direct zal stijgen, wanneer de rente een klein beetje stijgt. Maar werkt dit wel zo? Juichen we niet te snel?

Lees meer