Hoofdmenu


Zoek


Contact

NL | EN
Ortec Finance

Insights

woensdag 21 juni 2017

Kopgroep WALS/FMP presenteert haar advies in rapport

Donderdag 11 mei jl. is de Kopgroep WALS/FMP bij elkaar gekomen in het kantoor van Ortec Finance te Rotterdam. De vraag: “Hoe kunnen we de onderlinge samenwerking tussen corporaties standaardiseren en effectiever inrichten?” stond hierbij centraal. Na deze inspirerende dag én een maand hard werken kunnen wij u met trots het rapport presenteren.

Lees meer
vrijdag 2 juni 2017

Ortec Finance organiseert "Finance-gebruikersmiddag"

Na de zomer organiseert Ortec Finance de “Finance-gebruikersmiddag”, speciaal voor onze gebruikers van WALS, TMS en GO.

Lees meer
vrijdag 2 juni 2017

Verdiepingsopleiding Financiën in Control

Op 27 en 29 juni en op 4 en 5 juli 2017 organiseren Ortec Finance en NCCW samen op verschillende locaties de verdiepingsopleiding Financiën in control. Deze verdiepingsopleiding vormt een goede voorbereiding op het opstellen van het nieuwe meerjarenplan en is bedoeld voor medewerkers financiën & control met WALS/FMP ervaring.

Lees meer
donderdag 25 mei 2017

Hosting, iets voor u?

We zien steeds meer corporaties kiezen voor onze hosting oplossing, vooral voor ons model WALS. Hiermee wordt er feitelijk een stukje opslag, rekenkracht en geheugen van onze servers gehuurd...

Lees meer
dinsdag 16 mei 2017

Bijeenkomst Marktwaarde voor woningcorporaties: Op weg naar een breed gedragen waardering

Er is veel discussie over het Handboek modelmatig waarderen, en dan met name het gebruik van de basis en de full versie met vrijheidsgraden. Wat zijn de ervaringen in de waarderingsronde 2016?

Lees meer
maandag 15 mei 2017

Bijeenkomst Kopgroep WALS/FMP

De afgelopen periode hebben wij enkele corporaties uitgenodigd deel te nemen aan de Kopgroep WALS/FMP. Op de uitnodiging werd enthousiast gereageerd. Donderdag 11 mei zijn de deelnemende corporaties bij elkaar gekomen in het kantoor van Ortec Finance in Rotterdam.

Lees meer
zondag 2 april 2017

Woonpunt over vastgoed- en financiële sturing

Woonpunt is een corporatie in Zuid-Limburg die betaalbaar en prettig wonen aan zo’n 18.000 huurders in deze regio biedt. Woonpunt ontstond in 2000 door een fusie van twee Maastrichtse corporaties: Beter Wonen en St. Mathias.

Lees meer
maandag 27 maart 2017

Nieuwe solution analyseert de waardeontwikkeling van vastgoed voor corporaties

Enkele maanden geleden is het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde gepubliceerd. Zoals de titel aangeeft helpt dit handboek woningcorporaties niet alleen bij het waarderen op marktwaarde, maar het helpt ze ook om hun waarderingen uniformer en transparanter te maken.

Lees meer
woensdag 1 maart 2017

Aedes publiceert Handreiking verslaglegging

Door diverse partijen, waaronder Aedes is de ‘Handreiking toegelaten instellingen volkshuisvesting 2016’ opgesteld. Hierin wordt uitgelegd hoe woningcorporaties wijzigingen in de Woningwet en verslagleggingsregels kunnen verwerken in hun jaarverslag.

Lees meer
dinsdag 21 februari 2017

Terugblik TMS verdiepingsopleiding taxateurs en gebruikers

Op dinsdag 10 januari en donderdag 12 januari hebben de TMS verdiepingsopleidingen plaatsgevonden voor taxateurs en TMS gebruikers. Beide dagen waren druk bezocht met een opkomst van 30 taxateurs en 35 TMS gebruikers. Tijdens deze bijeenkomsten is ingegaan op de wijzigingen in het handboek 2016, de nieuwe functionaliteiten in TMS en daarnaast het zo efficiënt mogelijk doorlopen van het waarderingsproces.

Lees meer